суботу, 3 березня 2018 р.


      Віртуальна дошка для спільної роботи
  Padlet - мережевий сервіс для створення електронної стіни
Інтерактивні он-лайн дошки або стіни з’явилися у 2006 – 2007 рр. і на даний час продовжують набувати популярності у педагогів. Інтерактивна он-лайн дошка (стіна) – це інструмент для навчання, завдяки якому можливе поєднання тексту, зображення, відео, аудіо в інтерактивний формат (techcrunch.com).
Методичних варіантів використання цього сервісу в процесі навчання історії може бути рівно стільки ж, скільки завдань вчитель поставить перед собою й своїми учнями. Якщо у вас є можливість використовувати проектор на уроці, попередньо ви можете створити стіну, як мультимедійний опорний конспект. Створення стіни учнем - оригінальний варіант виконання домашнього завдання. Найкраще ж, цей сервіс підходить для організації кооперативної діяльності учнів, як на уроці, так й в позаурочний час.
 Усе це дозволяє вивести сучасний урок на якісно но­вий рівень:  впроваджувати в навчальний про­цес інформаційні технології; розши­рювати можливості ілюстративного супроводу уроку; використовувати різні форми навчання та види діяль­ності в межах одного уроку; ефектив­но організовувати контроль знань, умінь та навичок учнів; полегшувати та вдосконалювати розробку творчих робіт, проектів, рефератів.

Змінюється мета і зміст освіти, з’являються нові засоби і технології навчання, але які б не відбувалися реформи, урок залишається головною формою навчання. На ньому трималась традиційна і стоїть сучасна школа.

Використовуючи  можливості ІКТ, ваш урок пройде на високій нотці і залишить бажання до пізнання нового в очікуванні наступного уроку!






Немає коментарів:

Дописати коментар